Kulinarinis safaris kvies išbandyti geriausius Kauno restoranus

Birželio 16 d. Kaune pirmą kartą įvyks „eik ir ragauk“ principu paremtas kulinarinis safaris „Kaunas Gastro 2016“, suteiksiantis galimybę per vieną vakarą aplankyti šešis restoranus. Geriausi miesto šefai specialiai šiam vakarui gamins patiekalus, naudodami ekologiškus bei vietoje užaugintus produktus.
„Kaunas – stipriai besikeičiantis miestas, kuriame sparčiai daugėja įdomių restoranų. Natūralu, kad apie dalį jų žmonės neišgirsta ar neturi laiko jų aplankyti. Kulinarinio safario dalyviai galės užpildyti šią spragą, per vieną vakarą paragaudami šešių ar net ir visų dvylikos dalyvaujančių restoranų patiekalus“, – sakė renginio organizatorė, „Sustainable Vilnius“ vadovė Jennifer Avci.
 
„Kaunas Gastro 2016“ dalyviai gali rinktis vieną iš dviejų arba abu safario maršrutus, kurių kiekviename yra po šešis restoranus. Restoranai kulinarinius keliautojus birželio 16 d. bus pasiruošę priimti nuo 16 val., o jų lankymo eiliškumą dalyviai nuspręs patys.
 
Finalinis „Kaunas Gastro“ renginys įvyks Kauno rotušėje ir jos aikštėje. Nuo 20 iki 22 val. aikštėje vyks šokių studijos „Red“ pasirodymas, prie kurio prisijungti galės visi to pageidaujantys. Pačioje rotušėje Kauno kolegijos studentai įkurs laikiną desertinę, joje bus galima paragauti būsimų kulinarijos žvaigždžių kurtų gaminių.
 
„Nors maisto kultūra Kaune yra ganėtinai aukšta, visada galima pasistiebti dar aukščiau. Tikimės, kad šiame kulinariniame safaryje apsilankę žmonės ir prisidės prie tokio kultūros kilstelėjimo“, – sakė restorano „Dia“ šefas Algirdas Matačiūnas.
 
Pasak J. Avci, renginys akcentuoja tvarumą kulinarijoje, todėl vietos ir ekologiškų produktų naudojimas yra itin svarbus. Be to, kreipiamas didelis dėmesys ir į aplinkosauginius ar socialiai atsakingus aspektus. Pavyzdžiui, kulinarinio safari dalyviams, turintiems išmaniuosius telefonus, nereikės popierinio bilieto, o nuo kiekvieno įsigyto bilieto 2 eurai bus skirti labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas“.
 
Restorano „Uoksas“ šefas Artūras Naidenko sako, kad tvarumas kulinarijoje yra trijų pusių dialogas – produktų gamintojų, maisto gamintojų ir vartotojų. „Norim, kad valgantis žmogus pradėtų uždavinėti klausimus: kas tai, už kiek, kiek tai reikalauja darbo? Tuomet maistas išties bus pradėtas vertinti“, – teigė A. Naidenko.
 
„Kaunas Gastro 2016“ dalyvaus restoranai „55 Laipsniai“, „Agave“, „Bajorkiemis City“, „Dia“, „Diverso“, „Gurmé“, „Hop Doc“, „Pas Stanley“, „Soul“, „Uoksas“, „Višta puode“, „P.U.P“.
 
Bilietus į renginį platina „Tiketa“. Bilietų skaičius ribotas.
 
Vaizdo klipas: Kauno restoranų šefai ruošiasi „Kaunas Gastro 2016“
https://www.facebook.com/SustainableVilnius/videos/1092821840791490/

<< Atgal






Visos teisės saugomos © 2017 UAB “Bosanova”. Sukūrė Dizaino Arkliukas.